Kraj:
Polska
Język:

Partner Portal

Często zadawane pytania

Jak działa przycisk napadowy w aplikacji?

Wraz z aktualizacją OS Malevich 2.9, po naciśnięciu przycisku napadowego w aplikacji, do agencji ochrony przesyłane jest nie tylko zdarzenie, ale także współrzędne smartfona. Użytkownicy systemu mogą kopiować współrzędne z kanału zdarzeń.

Jeśli odpowiednia opcja jest włączona, hub aktywuje podłączone syreny po naciśnięciu przycisku napadowego w aplikacji Ajax. Aby skonfigurować tę funkcję, przejdź do ustawień huba: Opcje systemoweDźwięki i alerty, i włącz opcję Jeśli naciśnięto przycisk napadowy w aplikacji.

Przycisk napadowy może również wywołać Według scenariusza alarmowego dla podłączonych urządzeń automatyzacji.

Przycisk napadowy jest dostępny w przestrzeni niezależnie od obecności huba.

Jak utworzyć pokaz slajdów na ścianie wideo PRO Desktop?

PRO Desktop umożliwia skonfigurowanie pętli wideo z wymaganych kamer. Pomaga to w ciągłym monitorowaniu sytuacji na miejscu bez konieczności ręcznego przełączania układów lub kanałów.

Aby utworzyć pokaz slajdów, w aplikacji PRO Desktop:

  1. Przejdź do karty Ściana wideo VideoWall-M.

  2. Włącz przełącznik Otwórz widżet Ściany wideo.

  3. Wybierz co najmniej jeden wyświetlacz, jeśli masz więcej niż jeden.

  4. Kliknij ikonę pokazu slajdów ProDesktopBlack-M.

  5. Kliknij przycisk Utwórz pokaz slajdów.

  6. Edytuj tytuł i kliknij przycisk Dodaj kamery.

  7. Wybierz układ i wymagane kanały.

  8. Kliknij przycisk Zastosuj, a następnie kliknij przycisk Utwórz.

Dodane pokazy slajdów będą dostępne po kliknięciu odpowiedniej ikony ProDesktopBlack-M. Można je uruchamiać, wstrzymywać i edytować.

Jak przechowywać znacznik czasu kanału w archiwum?

PRO Desktop umożliwia ustalenie ostatniego znacznika czasu (punktu, w którym zatrzymano wyszukiwanie) dla wszystkich kamer. W ten sposób można w prosty sposób znaleźć żądane wydarzenie na różnych kamerach.

Gdy użytkownik wybierze odpowiedni znacznik czasu, system przechowuje tę pozycję przez 10 minut i stosuje zapisany znacznik czasu do wszystkich archiwów kanałów, które użytkownik otworzył w ciągu tych 10 minut.

Ta funkcja jest dostępna, gdy kamery lub Ajax NVR mają urządzenie pamięci masowej, a użytkownik ma odpowiednie uprawnienia do prywatności.